Основні моменти Apple WWDC 2024

Автор: Галина Костенко
Опубліковано : 16 червня 2024
Час читання : 7 хвилин

Оцінка
Основні моменти Apple WWDC 2024

Зміст

14 червня завершилася Всесвітня конференція розробників 2024 року (WWDC), розкриваючи новаторські нові технології та функції під час основної доповіді, яка транслювалася в прямому ефірі з Apple Park для мільйонів людей у ​​всьому світі. Вона завжди була однією з найважливіших подій у календарі техіндустрії. Цьогоріч захід вийшов особливо масштабним, оскільки Тім Кук, як багато хто і передбачав, офіційно представив напрацювання корпорації у сфері штучного інтелекту. Однак ним справа не обмежилась, і компанія охопила майже всю продукцію "яблука": від iOS 18 до стримінгового сервісу Apple TV. Ми підготували огляд найбільш цікавих анонсів.

Цьогорічний доповідь розкрив Apple Intelligence , систему персонального інтелекту, яка поєднує в собі потужність генеративних моделей із особистим контекстом користувачів — в основі iPhone, iPad і Mac для надання неймовірно корисних і актуальних інтелектуальних даних. Основні оновлення також з’явилися в iOS 18 , iPadOS 18 , macOS Sequoia та watchOS 11 , включаючи найбільший за всю історію оновлений дизайн програми «Фотографії», кардинальні інструменти продуктивності та нові способи для користувачів самовираження та персоналізації своїх пристроїв. visionOS 2 пропонує нові потужні способи взаємодії з Apple Vision Pro та захоплюючі оновлення для просторових фотографій і Mac Virtual Display, а tvOS 18 додає корисну інформацію у фільми та шоу Apple TV+ на найбільшому екрані користувача вдома.

1. Apple Intelligence

Apple Intelligence — це нова система персонального інтелекту, яка впроваджує потужні генеративні моделі в ядро iPhone, iPad та Mac. Вона розуміє особистий контекст, щоб надавати інтелект, який є корисним та актуальним. Ось деякі ключові можливості Apple Intelligence:
  • Генерація зображень: Ви можете створювати кастомні зображення за допомогою текстових підказок та інших інструментів у новому додатку під назвою Image Playground.
  • Інтеграція з Повідомленнями: Ці функції також вбудовані в додаток Повідомлення, дозволяючи вам обирати з трьох стилів (анімація, ілюстрація або ескіз), використовувати текст для додавання деталей та навіть додавати елементи з вашої фотогалереї.

Apple також покладається на новий стандарт конфіденційності в AI, щоб забезпечити, що Apple Intelligence пропонує інтелектуальну підтримку, яка залишається приватною та безпечною.

2. iOS 18 та iPadOS 18 пропонують ряд нових функцій та поліпшень,

які роблять ваші пристрої Apple ще більш особистими та зручними у використанні:

  • Домашній екран: Нові можливості для кастомізації домашнього екрану.
  • Фотографії: Оновлений додаток Фотографії з новими функціями.
  • Повідомлення: Оновлення функцій повідомлень.
  • Додаток Паролі: Новий додаток для керування паролями.
  • Центр керування: Більший та більш кастомізований Центр керування.
  • Safari: Багато оновлень для Safari, включно з інтеграцією AI.

З iOS 18 користувачі тепер зможуть розміщувати програми та віджети в будь-якому відкритому місці на головному екрані, налаштовувати кнопки внизу екрана блокування та швидко отримувати доступ до додаткових елементів керування в Центрі керування. Завдяки наймасштабнішому оновленому дизайну програми «Фотографії» бібліотеки фотографій автоматично організовуються в новому єдиному поданні в «Фотографіях», а корисні нові колекції забезпечують легкий доступ до улюблених. Абсолютно нові текстові ефекти з’являються в iMessage, підсилюючи будь-які літери, слова, фрази чи емодзі динамічними, анімованими появами, щоб оживити розмови. Тепер користувачі також можуть спілкуватися через супутник у програмі «Повідомлення», навіть якщо стільниковий зв’язок або з’єднання Wi-Fi недоступні.

3. iPadOS 18 виводить iPad на новий рівень завдяки

новим способам налаштування iPad і представленню калькулятора з математичними нотатками:

  • Apple Pencil: Нові способи роботи з Apple Pencil, включно з новими інструментами для рукописного введення в Notes.
  • Калькулятор: Додаток Калькулятор тепер доступний на iPad з Math Notes.

З iPadOS 18 користування iPad стає більш універсальним і інтелектуальним, ніж будь-коли, завдяки новим функціям і програмам, розробленим для Apple Pencil. Програма «Калькулятор» постачається на iPad із математичними нотатками, які дозволяють користувачам вводити або записувати математичні вирази та миттєво розв’язувати їх власноруч. Нові інструменти рукописного введення в Notes, включаючи Smart Script, роблять рукописні нотатки більш плавними, гнучкими та легшими для читання.

4. MacOS Sequoia приносить нові способи роботи та перетворюючий інтелект на Mac

З macOS Sequoia безперервність між iPhone і Mac стає кращою, ніж будь-коли, завдяки iPhone Mirroring, що забезпечує повний доступ до iPhone і керування ним безпосередньо з Mac. Safari отримує ще одне велике оновлення з новою функцією Highlights для легкого пошуку інформації на веб-сторінках під час перегляду. Ігри ще більше захоплюють завдяки персоналізованому просторовому аудіо, яке переміщує гравців у центр подій, як ніколи раніше. А Apple Intelligence відкриває нові способи для користувачів Mac покращити свій текст і ефективніше спілкуватися, створювати грайливі зображення за лічені секунди тощо. Apple Intelligence повністю використовує потужність Apple silicon і його Neural Engine і підтримуватиметься кожним Mac із чіпом серії M.

  • Нові функції для розробників.
  • Покращення інтеграції з іншими операційними системами Apple.

5. WatchOS 11 пропонує потужну статистику здоров’я та фітнесу та більше персоналізації

watchOS 11 пропонує революційну інформацію про здоров’я та фізичну форму користувачів, а також більше персоналізації, ніж будь-коли. Новий додаток Vitals відображає ключові показники здоров’я та контекст, можливість вимірювання тренувального навантаження пропонує кардинальний новий досвід під час тренувань, а популярні кільця активності ще більше можна налаштувати. Smart Stack і Photos face використовують інтелектуальні технології для більшої індивідуальності, а Apple Watch і програма Health на iPhone і iPad пропонують додаткову підтримку для вагітних користувачів. Реєстрація, програма Перекладач і нові можливості для жесту подвійного дотику з’явилися в Apple Watch для додаткового підключення та зручності.

6. Оновлення для дому й аудіосистеми підвищують рівень розваг і приносять більше зручності

  • Нова функція InSight.
  • Оновлення для покращення діалогу та субтитрів.
  • Підтримка відео у форматі 21:9 для проекторів.
  • Новий інтерфейс Apple Fitness+.
  • Нові заставки.

Завдяки tvOS 18 нові інтелектуальні функції, як-от InSight — і оновлення Enhance Dialogue і субтитрів — покращують кінематографічні враження, а нові можливості Apple Fitness+, Apple Music і FaceTime стають ще кращими на найбільшому екрані користувачів. Додаток Home отримує нові функції з iOS 18, як-от гостьовий доступ і розблокування в режимі «вільні руки» за допомогою клавіш домашнього доступу, забезпечуючи простий і безпечний доступ до дому. Оновлення програмного забезпечення AirPods змінить те, як користувачі реагують на Siri за допомогою нових жестів, відповідають на дзвінки друзям і коханим і занурюються в улюблені ігри.

7. VisionOS 2 приносить нові просторові обчислення в Apple Vision Pro

visionOS 2 вражає користувачів такими інноваційними функціями:

  • Просторові фотографії: Здатність перетворювати звичайні 2D фотографії у просторові зображення, що додає новий рівень взаємодії з фотографіями.
  • Розширені можливості Mac Virtual Display: Надає користувачам більше простору для роботи та розваг, імітуючи великий двомоніторний робочий простір.
  • Нові жести та керування: Покращують навігацію та доступ до часто використовуваних функцій, роблячи інтерфейс більш інтуїтивним.
  • Покращення для розробників: Новий API сприяє створенню кращих додатків, що збагачують екосистему Vision Pro.

Всього через кілька місяців після першого випуску visionOS 2 надає Apple Vision Pro потужні просторові обчислення, включаючи нові способи для користувачів створювати просторові фотографії із зображеннями, які вже є у їхній бібліотеці, інтуїтивно зрозумілі жести для легкого доступу до важливої ​​інформації з першого погляду та нові функції для Mac Virtual Display, Travel Mode та Guest User. visionOS 2 також представляє нові захоплюючі можливості, такі як Слідкуйте за своїм диханням у додатку Mindfulness, SharePlay для фотографій і багатопрозорий у додатку TV.

Це нововведення покликане змінити спосіб взаємодії користувачів з їхньою технологією, пропонуючи більш занурюючий та персоналізований досвід. Також були представлені переможці Apple Design Awards 2024, які визнають унікальні досягнення в дизайні додатків та ігор. Починаючи з цього місяця, Apple Vision Pro також надійде в інші країни та регіони, включаючи материковий Китай, Гонконг, Японію, Сінгапур, а наступного місяця з’явиться в Австралії, Канаді, Франції, Німеччині та Великобританії.

Це лише деякі з численних оновлень, які були представлені на конференції.


Поділитися статтею

Коментарі

Більше корисних статей

Кращі смарт-годинники, які доступні в Україні в 2024 році

Опубліковано: 11 вересня 2024
Час читання: 6 хвилин

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

Останні огляди

Додати коментар

Додати відповідь на коментар