Топ-14 мобільних додатків для здоров'я, спорту та харчування

Автор: Анастасія Тарасова
Опубліковано : 12 березня 2024
Час читання : 7 хвилин

Оцінка
Топ-14 мобільних додатків для здоров'я, спорту та харчування

Вести здоровий спосіб життя зараз стало дуже популярним, але зазвичай нам для цього не вистачає часу або мотивації. Сучасні технології й тут досягли успіху, сьогодні користувачам смартфонів доступні вбудовані функції відстеження активності, якості сну та інше. Але якщо стандартних опцій недостатньо, на допомогу приходять різноманітні фітнес-додатки. 

Розглянемо більш детально ці спеціальні додатки, які є незамінними помічниками для ведення здорового образу життя. Вони допоможуть отримати мотивацію, ставити бажані цілі та досягти неабияких результатів. Ці додатки є справжніми інтелектуальними платформами, які відстежують фізичну активність, та автоматично видають поради та інструкції по здоровому способу життя.

Додатки для контролю водного балансу

Щоб залишатись здоровим, та нормалізувати обмін речовин необхідно пити достатню кількість рідини на день. Якщо ви забуваєте пити воду, то можна завантажити на свій пристрій один з наступних безплатних додатків:

Водне нагадування — нагадайте пити воду

Цей додаток допоможете вам розрахувати кількість води, яку потрібно випивати за день. Для цього вам потрібно ввести свою стать та вагу.

Основними перевагами цього додатка є: простий в користуванні інтерфейс, різноманітне меню з 20 напоїв, розумне нагадування, побудова графіків для відстежування своїх успіхів за певний період часу.

Water tracker: Drink reminder

Ця програма розрахована для підтримки водного балансу з цілями на день. Оптимальний об’єм рідини розраховується на основі вашого віку, ваги, рівня фізичної активності, та температури повітря. Додаток water tracker допоможе вам встановити індивідуальну ціль на день та досягти її. 

В необхідний час ви будете отримувати сповіщення. Перевагами цього додатку є: зручний та зрозумілий інтерфейс, можливість вимкнути звук на ніч. Головною метою додатка є формування корисної звички пити достатню кількість води.

Drink Water Tracker Reminder

Цей додаток для девайсів Apple – легке та функціональне нагадування для приймання рідини, яке допоможе привести до норми водний баланс, схуднути, очистити організм, покращити здоров’я. Головним персонажем застосунку є крапля, в якої змінюється настрій залежно від кількості води, яку ви випили. Ця крапля і буде нагадувати, що вам слід попити. 

Перевагами додатка є інтуїтивний інтерфейс, гнучкі налаштування, автоматичний розрахунок необхідної кількості денної норми води. Також додаток доступний на Android.

Додатки для контролю тренувань та харчування

Здоровий спосіб життя передбачає правильне харчування та тренування. Тому дуже часто виникає потреба підраховувати калорії, які споживаються за добу. Використання сучасних сервісів допоможе вам в цьому. Нижче ми навели приклад популярних застосунків, які допоможуть в підрахунку калорій:

MyfitnessPal

Це експерт з харчування у вас в телефоні. Додаток дає можливість слідкувати за харчуванням, фізичною активністю. В ньому можна розраховувати калорії, планувати раціон, вести щоденник харчування, слідкувати за вагою та розраховувати інтервальне голодування. Застосунок допоможе дізнатись про ваші харчові інтереси, отримати необхідну мотивацію та підтримку. 

База додатка має понад 14 мільйонів продуктів та готових страв, а також сканер штрих-кодів. Також ви можете додавати свої рецепти до бібліотеки їжі, та ділитись ними з іншими користувачами. Найголовнішою новинкою додатка є трекер інтервального голодування, з яким можна засікати час голодування і відмічати свої досягнення в щоденнику.

Lifesum

Включає рецепти та поради по здоровому харчуванню та схудненню. Популярними функціями цієї програми є щоденник харчування зі зручним сканером штрих-кодів, лічильник калорій, трекер жирів, вуглеводів та білків, трекер споживання води, дієти та плани харчування для зниження ваги, схеми інтервального голодування, підключення фітнес-трекерів, тест Life Score з індивідуальними рекомендаціями з харчування за його результатами.

FatSecret

Це лічильник калорій та трекер дієти для зниження ваги. Застосунок має такі інструменти, як швидкий набір, сканер штрих-кодів, харчовий щоденник, щоденник вправ, дієтичний календар, журнал прогресу та досягнених цілей. Користувачі мають можливість придбати також Premium версію та отримати розширені функції.

Yazio

Цей застосунок допоможе вам вести щоденник харчування, відстежувати фізичну активність та успішно знижувати вагу. Yazio має значні переваги: плани харчування з низьким вмістом вуглеводів, з високим вмістом білків та інші, багато смачних рецептів, спеціальну систему рейтингу продуктів, аналіз даних про харчування, розрахування процента жиру в організмі, кров’яного тиску, рівня цукру крові.

Додатки для тренувань

Ні для кого не секрет, що правильне харчування відіграє важливу роль на шляху до стрункої фігури, але без спорту та фізичної активності не обійтись. Можливість користуватися послугами тренера є не у всіх, але в наш час існує багато програм, які допоможуть зробити тренування якісними та цікавими.

Nike Training Club 

Це програма, яка вміщає в собі силові тренування, йогу та інші фітнес заняття. З цим додатком в тебе буде свій повноцінний віртуальний фітнес-тренер. Кожне тренування має покрокові інструкції з фотографіями та відео. Nike Training Club має тренування для початківців, а також для професіоналів. Програма адаптована як для занять вдома без спорядження, так і для тренувань в залі з тренажерами.

Sworkit

Застосунок, який підходить тим, хто обожнює поєднувати різні види тренувань. В цій програмі використовується підтверджена вченими техніка комбінації тренувальних інтервалів з вправами, що вибираються випадковим чином для максимальної ефективності кожного тренування. Такі кругові тренування не потребують будь-яких витрат чи додаткового спорядження. 

Перевагами застосунку Sworkit є: 

  • тренування без реклами;

  • можливість зберегти безмежну кількість тренувань;

  • функція «Спитайте у тренера»;

  • тренування зниженої інтенсивності для старшого покоління та початківців.

FitProSport

Це додаток з великою кількістю вправ для чоловіків і жінок. Застосунок вміщає в собі плани тренувань як вдома, так і в тренажерному залі. Для кожної вправи є детальний опис та відеозапис. Перевагами цієї програми є вбудований таймер та секундомір, графіки результатів тренувань та вимірювань тіла.

Workout Trainer

Додаток, який дає змогу досягти ідеальної фізичної форми за допомогою тисячі безплатних мультимедійних тренувань. Як правило, ці тренування розроблені тренерами та розраховані на цикл від 2 до 6 тижнів. Кожна вправа займає 30-60 секунд та супроводжується підрахунком часу та звуковим сигналом. Основними перевагами цього додатку є: можливість сортувати вправи відповідно до груп м’язів, налаштувати рівні навантажень, додаток переведений більше ніж на 10 мов. 

Додатки для моніторингу фізичної активності та підрахунку калорій

Для того, щоб не підраховувати вручну кількість пройдених кроків за день, або вживаних калорій, існують спеціальні застосунки, які зроблять це за вас:

FitBit Coach

Це додаток, який допомагає вести активний, здоровий спосіб життя. Програма дозволяє відстежувати основні дані про активність та знімає різноманітні дані про стан здоров’я кожного дня. На основі базових параметрів програма рекомендує розпочати ходьбу, біг або силові вправи. А щоб контролювати сон, тренування, харчування, рівень стресу, ви можете використовувати трекер або розумний годинник FitBit.

Google Fit 

Це додаток, який допоможе вести більш активний та здоровий спосіб життя. Разом з ВООЗ та Американською асоціацією кардіологів розробники створили показник, який допоможе укріпити здоров’я – бал кардіотренувань. За кожну хвилину помірної активності ви будете отримувати 1 бал, і 2 бали за інтенсивні навантаження. Щоб знизити ризик серцево-судинних захворювань, а також покращити сон та психічне здоров’я необхідно 30 хвилин енергійної ходьби 5 днів на тиждень. Застосунок Google Fit допоможе нагадувати вам про фізичну активність.

Calorie Counter by Lose It

Це додаток для підрахунку білків, жирів, вуглеводів, та відстеження спожитих мікроелементів, води та цукру. Застосунок дає можливість налаштувати свій план схуднення або калорійності для набору ваги, враховуючи габарити та активність користувача.

Заключні думки

Використання різноманітних додатків для здоров’я та фітнесу — це перш за все моніторинг, який в основному пов'язаний з бажанням контролювати себе, відстежуючи свої досягнення. Ці програми дають можливість регулярно займатися спортом, контролювати свої параметри, та не втрачати тонус та мотивацію. Який застосунок встановити – це виключно вибір кожного користувача, і все залежить від конкретної мети та фізичних параметрів.


Поділитися статтею

Коментарі

Більше корисних статей

Як захистити свій смартфон

Опубліковано: 26 квітня 2024
Час читання: 6 хвилин

11 речей, на які варто звернути увагу, купуючи вживаний iPhone

Опубліковано: 19 квітня 2024
Час читання: 10 хвилин

Еволюція смартфонів: від перших моделей до сучасних технологій

Опубліковано: 05 березня 2024
Час читання: 8 хвилин

Останні огляди

Додати коментар

Додати відповідь на коментар