Який телефон Google Pixel варто купити?

Автор: Анастасія Тарасова
Опубліковано : 12 лютого 2024
Час читання : 9 хвилин

Оцінка
5
Який телефон Google Pixel варто купити?

Телефони Google Pixel стали улюбленими гаджетами на платформі Android. Вони володіють найкращими в індустрії камерами, отримують оперативні оновлення програмного забезпечення та забезпечення безпеки безпосередньо від Google (подібно iPhone від Apple), а їхні ціни залишаються конкурентоспроможними. Однак вибір відповідної моделі може бути не таким простим, як здається. Чи варто купувати Pixel 7A? Або ж Pixel 8? А як щодо дорогого Pixel Fold? Розберемо основні відмінності між найкращими моделями телефонів Pixel, щоб облегшити вибір.

Найкращий вибір для більшості

Pixel 7A - кращий вибір для більшості користувачів, оскільки він володіє практично всіма необхідними функціями і встановлює нові стандарти для смартфонів середнього класу. (Хоча він трохи дорожчий, ніж Pixel 6A 2022 року.) Ця модель має функцію бездротової зарядки, що є рідкістю для пристроїв вартістю менше 18 000 гривень. Крім того, екран цієї моделі має частоту оновлення 90 Гц, що забезпечує більш плавну взаємодію з інтерфейсом, оскільки кількість кадрів за секунду вища, ніж у стандартних екранів.

Дизайн і конструкція Pixel 7A аналогічні попередній моделі, однак Google заявляє, що алюмінієва рамка стала міцнішою. Екран діагоналлю 6,1 дюйма вкритий склом Gorilla Glass 3, яке менш стійке до подряпин, ніж скло, що використовується в дорожчих моделях Pixel, однак задня панель виконана з пластикового композиту, який не ламається так легко. Доступні колірні варіанти включають "вугільний", "морський" і "сніговий", але я особливо притягнутий ексклюзивним кораловим кольором, доступним тільки в магазині Google Store.

Ви не зіткнетеся з проблемами продуктивності, оскільки пристрій оснащений чипсетом Google Tensor G2, таким же, як у серії Pixel 7. Він досить швидкий для повсякденних завдань і більшості мобільних ігор, а також пропонує низку нових програмних функцій, як-от Photo Unblur, що використовує алгоритми машинного навчання для поліпшення якості знімків, зокрема й для усунення розмитості облич на нічних фотографіях.

Щодо камер, основний сенсор у Pixel 7A становить 64 мегапікселі, до якого додається 13-мегапіксельна надширококутна камера. Хоча вони не настільки чудові, як камери в Pixel 7, результати все одно вражають. Це найкращий у своєму класі телефон для фотографії, чи то зйомка при слабкому освітленні, чи то пейзажів у яскравий сонячний день.

Одним із ключових аргументів на користь телефонів Pixel є наявність безлічі корисних програмних функцій. Найулюбленішими можуть стати:

  • голосовий набір, який значно спрощує і прискорює транскрибацію мови за допомогою вбудованої клавіатури;
  • функція "Зараз грає", яка допомагає визначити музику в навколишньому середовищі;
  • "Екран викликів", що блокує небажані дзвінки і спам.

Крім того, Pixel 7A отримуватиме оновлення безпеки протягом п'яти років, забезпечуючи тривалу підтримку. На жаль, Google обіцяє лише три оновлення операційної системи для цієї моделі. Також варто відзначити в Pixel 7A, - це час автономної роботи та сканер відбитків пальців, який працює не так швидко і надійно, як хотілося б. Батареї на 4385 мАг вистачає на цілий день помірного використання, але в періоди підвищеної активності вам, ймовірно, доведеться додатково заряджати пристрій протягом дня. Крім того, відсутній слот для карт пам'яті microSD або роз'єм для навушників, тож якщо вам потрібні ці функції, вам доведеться подивитися на інші моделі.

Ідеальне оновлення

Якщо ви прагнете новітнього і кращого, обирайте Google Pixel 8 і Pixel 8 Pro. Ці флагмани трохи вищі за ціною, але це єдині моделі Pixel, які отримали угоду про семирічну підтримку програмного забезпечення. Тепер Google зобов'язується забезпечити сім років оновлень операційної системи Android і оновлень безпеки для цих пристроїв, що виділяє їх серед аналогів Android (за винятком нової серії Galaxy S24). Це зобов'язання також включає створення запасів запасних частин для ремонту пристроїв.

Серія Pixel 8 оснащена найяскравішими OLED-екранами за всю історію Pixel, що означає, що вам не доведеться напружувати очі, використовуючи пристрій навіть у сонячний день. У них більш округлий дизайн, що робить їх зручними у використанні, особливо це помітно на 6,2-дюймовому Pixel 8, який компактніший за свого попередника. У нього глянцева скляна задня панель, тоді як у 6,7-дюймового Pixel 8 Pro задня панель з матового скла приємна на дотик. Обидва пристрої мають частоту оновлення екрана 120 Гц, однак тільки Pixel 8 Pro дає змогу регулювати цю частоту від 1 Гц до 120 Гц залежно від контенту, що дає змогу економити заряд батареї.

Тепер ці телефони мають функцію безпечного розблокування обличчя, роблячи їх першими з Pixel 4, оснащеними біометричним засобом аутентифікації, аналогічним Face ID від Apple. Ви можете використовувати обличчя або сканер відбитків пальців на екрані для доступу до конфіденційних додатків, таких як додаток банку. В умовах низької освітленості це може працювати не так ефективно, тому доведеться покладатися на альтернативні методи аутентифікації.

Усередині пристрою знаходиться процесор Google Tensor G3, який показав чудову продуктивність під час запуску будь-яких застосунків або ігор. Він також підтримує нові функції обробки зображень, як-от Magic Editor, що дає змогу переміщати об'єкти на фотографіях і змінювати тло, а також функції, як-от Best Shot, для автоматичного виправлення моментів, коли люди кліпають, і Audio Magic Eraser, для видалення небажаних звуків, як-от сирени, з відео. Детальніше про ці можливості буде розказано нижче.

Камери також отримали значні поліпшення. Pixel 8 оснащений основною камерою на 50 Мп, яка дає змогу отримувати високоякісні знімки з дворазовим зумом. Також є ширококутна камера на 12 Мп з автофокусом, яка підтримує макрозйомку Google для зйомки крупним планом.

Pixel 8 Pro має ту саму основну камеру, але з покращеною ширококутною камерою на 48 Мп, що забезпечує більш якісні знімки в слабкому освітленні та дозволяє ближче наближатися до об'єктів для макрозйомки. Також доступний 48-мегапіксельний телеоб'єктив із 5-кратним оптичним зумом. У Pro також є ексклюзивна передня камера з автофокусом для отримання більш чітких селфі. Він також надає користувачеві більше контролю над фотографіями завдяки елементам управління камерою Pro і новій функції Video Boost, яка обробляє відео на серверах Google, щоб поліпшити його якість, стабілізацію і передачу кольору.

Ємність батареї у Pixel 8 і Pixel 8 Pro становить 4485 мАг і 5050 мАг відповідно, що не є чимось дивовижним. При середньому використанні вони працюють весь день, але активним користувачам доведеться вдаватися до зовнішнього акумулятора. Втім, їх можна швидко заряджати. У січні Google оголосила про випуск Pixel 8 і Pixel 8 Pro в новому м'ятному кольорі, доступному виключно в магазині Google.

Найкращий бюджетний смартфон

Pixel 6A випущено у 2022 році, користувачі високо оцінюють цей смартфон через його універсальність. Хоча він все рідше зустрічається у продажу, це смартфон з гарною репутацією. Як і у випадку з Pixel 7A, тут представлений чіткий 6,1-дюймовий OLED-дисплей, який забезпечує достатню яскравість для читання під прямими сонячними променями, хоча не настільки яскравий, як у Pixel 7A. Важливо відзначити компактні розміри цього пристрою, що робить його гарним вибором серед сучасних смартфонів. Фронтальна панель захищена склом Gorilla Glass 3, що вимагає застосування захисної плівки для екрана, але наявність алюмінієвої рамки з тактильними кнопками і задньої частини з композитного пластику створює враження міцності та розкоші. До того ж, він доступний у незвичайному зеленому відтінку.

Пристрій оснащений чипом Tensor першого покоління від Google, таким самим, як у флагманських моделях компанії 2021 року: Google Pixel 6 і Pixel 6 Pro. Навіть сьогодні це означає, що ви отримуєте найкращу продуктивність за свої гроші. Ємність акумулятора становить 4410 мАг, що забезпечує цілий день автономної роботи, а ступінь захисту від води за стандартом IP67 дає змогу Pixel 6A витримувати занурення у воду на глибину до 1 метра протягом 30 хвилин. Можливо, вас розчарує вбудований у дисплей датчик відбитків пальців - так само, як і в Pixel 7A, він працює надійно, але не дуже швидко. Ба більше, обіцяно підтримку трьох оновлень операційної системи і п'яти років оновлень безпеки (починаючи з моменту випуску).

Основна камера з роздільною здатністю 12 мегапікселів залишається такою ж, як у Pixel 5 і попередніх моделях, і доповнюється 12-мегапіксельним ширококутним об'єктивом. Це надійна система, яка навіть зараз здатна перевершити багатьох конкурентів у середньому ціновому сегменті. Проте апаратне забезпечення камери починає застарівати. Деякі нові камери в телефонах бюджетного і середнього класу пропонують більше деталей, особливо в умовах слабкого освітлення завдяки більшим матрицям зображення, тоді як зображення, зроблені Pixel 6A, можуть виглядати менш чіткими. Це, в основному, мої причіпки. Загалом, це все ще чудова камера за свою ціну.

Складний Pixel

Pixel Fold собою найбільш витратний апарат в історії лінійки Pixel, продається він за 1799 доларів, що становить близько 68 000 грн. Однак, це також єдиний пристрій у лінійці, який може складатися навпіл, як книга. Якщо вас не лякає висока вартість смартфону, то ви отримаєте масу задоволення від використання Pixel Fold протягом кількох місяців. Він не пропонує жодних революційних функцій на надскладному телефоні, який відкривається як книга, але ширший 5,8-дюймовий передній екран робить його набагато зручнішим у використанні, ніж, скажімо, Samsung Galaxy Z Fold5. Розгорніть його, і ви побачите просторий 7,6-дюймовий OLED-екран, який чудово підходить для багатозадачності з додатками, що працюють на розділеному екрані. У цьому і полягає його основна перевага. Це робить усі повсякденні телефонні завдання трохи простішими, чи то перевірка електронної пошти та календаря одночасно, чи то надсилання повідомлен одночасно.

Як довго триває підтримка смартфонів від Гугл?

Телефони Pixel 8 і Pixel 8 Pro гарантовано отримуватимуть оновлення операційної системи Android та оновлення безпеки протягом семи років. Це єдині моделі Pixel, що володіють такою тривалою політикою програмної підтримки. Pixel 7A, серія Pixel 7 і Pixel 6A отримуватимуть оновлення операційної системи Android протягом трьох років з моменту випуску та оновлення безпеки протягом п'яти років. У Google існує спеціальна сторінка, де ви можете перевірити, в якому місяці саме припиняться оновлення для вашого телефона Pixel. Оновлення безпеки суттєво знижують ризик зараження шкідливим програмним забезпеченням, забезпечують захист вашого телефона від помилок і підвищують його безпеку. Разом з оновленнями операційної системи Android з'являються нові функції - як косметичні, так і функціональні - які покращують в цілому операційну систему.

Телефони Pixel також є першими в черзі на отримання оновлень Android. Таким чином, одразу після випуску Google нової версії, ви зможете завантажити її, перейшовши в розділ "Налаштування" > "Система" > "Оновлення системи" > "Перевірити наявність оновлень". Ви також можете взяти участь у бета-тестуванні Android, але для цього необхідно зареєструвати ваш пристрій. Крім того, власники пристроїв Pixel можуть бути впевнені, що Google регулярно виправляє проблеми, випускаючи оновлення кожні кілька місяців. Ці оновлення містять функції нових моделей Pixel, а також абсолютно нові можливості для найостанніших пристроїв.


Поділитися статтею

Коментарі

Більше корисних статей

10 найкращих програм для хмарних сховищ у 2024 році

Опубліковано: 01 травня 2024
Час читання: 19 хвилин

Як захистити свій смартфон

Опубліковано: 26 квітня 2024
Час читання: 6 хвилин

11 речей, на які варто звернути увагу, купуючи вживаний iPhone

Опубліковано: 19 квітня 2024
Час читання: 10 хвилин

Топ-14 мобільних додатків для здоров'я, спорту та харчування

Опубліковано: 12 березня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди

Додати коментар

Додати відповідь на коментар