Apple активно розробляє прототипи складаних телефонів iPhone та 8-дюймових iPad

Автор: Анастасія Тарасова
Опубліковано: 13 лютого 2024
Час читання: 2 хвилини

Example image

Згідно зі свіжим звітом The Information, Apple активно працює над концепцією складних iPhone. У дослідженні стверджується, що Apple почала дослідження в області складних iPhone ще в 2018 році і в даний час має щонайменше два робочих прототипи, які складаються як розкладні телефони.

Хоча новий складаний iPhone перебуває тільки на ранній стадії розробки, слід бути готовими до того, що його випуск не відбудеться в найближчому майбутньому. Крім цього, за інформацією зі звіту, Apple також зайнята розробкою складного iPad з більшим екраном, стикаючись з деякими труднощами, що виникли під час розробки складного iPhone.

Зазначається, що нещодавно Apple обговорювала з азіатськими виробниками можливі поставки компонентів для двох різних розмірів складного iPhone. Проте, The Information попереджає, що проєкт може бути скасовано, якщо кінцевий продукт не відповідатиме стандартам дизайну, властивим Apple.

У звіті також стверджується, що команда промислового дизайну в Apple прагне створити пристрій, який був би вдвічі тоншим за наявні моделі iPhone, щоб у складеному вигляді він не здавався надмірно масивним. Також було розглянуто можливість додавання зовнішніх екранів для того, щоб їх можна було використовувати, навіть коли пристрій закрито. Однак практичні обмеження, пов'язані з такими компонентами, як батареї та дисплеї, ускладнюють досягнення цих амбітних цілей.

Інформація також свідчить про те, що Apple тимчасово призупинила розробку складного iPhone приблизно у 2020 році та переключилася на розробку складного iPad приблизно такого самого розміру, що й iPad mini. Цей пристрій матиме екран приблизно у вісім дюймів. На відміну від телефону, для складного iPad вимоги до міцності не такі суворі. Крім того, його можна зробити товстішим, оскільки не передбачається, що його носитимуть у кишені.

Чутки свідчать, що Apple працює над зменшенням складки в середині екрана, яка може виникнути після багаторазового складання. Компанія прагне до того, щоб пристрій лежав плоско, забезпечуючи користувачам максимально комфортну взаємодію з екраном, включно з можливістю використання аксесуарів, таких як Apple Pencil, для вільного малювання.

Незрозуміло, наскільки успішно Apple впорається з цими технічними проблемами. Щонайменше, в найближчі кілька років не варто очікувати випуску складних iPhone моделей. Кілька років тому було заявлено, що Apple планує випустити складаний смартфон у 2025 році, однак, здається, цей графік було змінено.


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди