Apple iPhone 15 і 15 Plus отримали Dynamic Island, USB-C, нову основну камеру!

Автор: Сергій Логвиненко
Опубліковано: 15 вересня 2023
Час читання: 3 хвилини

Example image

На своєму великому заході 12 вересня Apple офіційно представила моделі iPhone 15 і iPhone 15 Plus ванільного кольору разом з iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. У той час як професіонали можуть отримати більшу частину нових, ніколи раніше не бачених функцій, непрофесіонали також побачили свою долю оновлень цього року.

Звичайно, USB-C є, як це передбачено ЄС (хоча Apple не визнає, що саме тому компанія зробила цей крок), і Dynamic Island цього разу потрапив до непрофесійних iPhone.

iPhone 15 і iPhone 15 Plus мають екрани з піковою яскравістю до 2000 ніт на відкритому повітрі (вдвічі вище, ніж у попереднього покоління, кажуть в Apple), текстуроване матове покриття, контурний край на алюмінієвій рамці, «цілий день автономної роботи» і п'ять нових кольорів. Пристрої працюють на базі минулорічного чіпсета Pro моделей A16 Bionic, оскільки Apple продовжує штучно розрізняти свої моделі Pro і не-Pro настільки, наскільки це можливо. Цього разу основна камера має сенсор на 48 МП, хоча він менший, ніж у iPhone 15 Pro і навіть у моделях iPhone 14 Pro минулого року. Незважаючи на це, Apple каже, що він може знімати 2-кратний телеоб’єктив «оптичної якості» замість фактичного телеоб’єктива — оскільки це все ще обмежено лінійкою Pro. Цікаво, що роздільна здатність за замовчуванням становить 24 МП, що забезпечує «неймовірну якість зображення при практичному розмірі файлу».

Ця система камери дозволяє робити «портрети наступного покоління» з «різкішими деталями, більш яскравими кольорами та покращеною продуктивністю в умовах слабкого освітлення». І вам більше не потрібно перемикатися в портретний режим. Якщо в кадрі є людина, собака чи кіт, або коли ви торкаєтеся, щоб сфокусуватися, iPhone автоматично захопить інформацію про глибину, тож ви можете пізніше перетворити будь-яке зображення на портрет, якщо хочете (і налаштувати точку фокусування). Нічний режим отримує «чіткіші деталі та яскравіші кольори». Smart HDR також було покращено, зокрема для програм сторонніх розробників.

Екстрені SOS через супутник вже доступні в 14 країнах, а пізніше цього місяця з’являться в Іспанії та Швейцарії. На додаток до цього, iPhone 15 і 15 Plus мають допомогу на дорозі через супутник, починаючи з США через компанію AAA. Це буде безкоштовно протягом двох років після того, як ви купите свій телефон.

Вартість iPhone 15 починається від 799 доларів США / 949 євро, а iPhone 15 Plus – від 899 доларів США / 1099 євро, в обох випадках 128 ГБ пам’яті. Попередні замовлення розпочнуться 15 вересня (цієї п’ятниці), а пристрої будуть випущені 22 вересня. Телефони будуть пропонуватися в рожевому, жовтому, зеленому, синьому та чорному кольорах.


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди