Apple відкриває iOS для альтернативних магазинів додатків у ЄС!

Автор: Сергій Логвиненко
Опубліковано: 29 січня 2024
Час читання: 3 хвилини

Example image

Відповідно до Закону ЄС про цифрові ринки, Apple оголосила, що вносить великі зміни в iOS, App Store і роботу браузерів на платформі. Ці зміни стануть доступними в ЄС із випуском iOS 17.4, вихід якого заплановано на березень.

Почнемо з перегляду. Навіть сьогодні ви можете вибрати браузер за замовчуванням, який не є Safari, але будь-який веб-переглядач, який не є Safari, повинен використовувати механізм візуалізації Safari WebKit. Це зміниться, кожен браузер може використовувати будь-який механізм, який забажає. Крім того, після того, як власники iPhone з ЄС встановлять iOS 17.4, коли вони вперше зайдуть у Safari, їм буде запропоновано екран вибору браузера.

Набагато важливішою новиною є те, що Apple дозволить альтернативні магазини додатків на iOS. Тепер, оскільки компанія каже, що це «створить нові ризики» для її користувачів, вона застосовуватиме «базову перевірку» для всіх програм, незалежно від каналу їх розповсюдження. Це включає в себе поєднання автоматизованих перевірок і перевірки людьми. Цей процес призведе до миттєвого опису програм та їх функцій, які відображатимуться перед завантаженням.

Щоб гарантувати, що розробники альтернативних магазинів додатків «виконують постійні вимоги, які допомагають захистити користувачів і розробників додатків», Apple уповноважить цих «розробників торгових майданчиків». Він також додасть додаткові засоби захисту, які запобігатимуть запуску додатків iOS, якщо вони містять зловмисне програмне забезпечення.

Однак Apple зазначає, що у неї «менше можливостей» усунути такі ризики, як «програми, які містять шахрайство, шахрайство та зловживання або наражають користувачів на незаконний, неприйнятний або шкідливий вміст» завдяки новим положенням DMA. Компанія планує поділитися додатковою інформацією зі своїми клієнтами в березні, коли всі ці зміни набудуть чинності.

NFC буде відкрито на iPhone в ЄС, щоб альтернативні гаманці та банківські додатки могли використовувати натискання для оплати та були встановлені як метод за замовчуванням для мобільних платежів.

App Store матиме нові параметри використання постачальників платіжних послуг у додатку розробника, а також нові параметри обробки платежів «через посилання», «де користувачі можуть завершити транзакцію для цифрових товарів і послуг на зовнішньому веб-сайті розробника».

Користувачі будуть проінформовані, коли програма, яку вони завантажують, використовує альтернативну обробку платежів. Вони також отримають сповіщення, коли вони більше не здійснюють транзакції з Apple і коли розробник накаже їм здійснювати транзакції з альтернативним платіжним процесором. Це також спричинить за собою новий процес перевірки додатків, за допомогою якого Apple перевірить, чи розробники точно передають цю інформацію.

У майбутньому в ЄС додатки для iOS в App Store сплачуватимуть комісію 10% («для переважної більшості розробників і підписок після першого року») або 17% за транзакції цифрових товарів і послуг. Також буде стягуватися комісія за обробку платежів у розмірі 3% для тих програм, які вирішать обробляти платежі в App Store. І, нарешті, програми для iOS, які «розповсюджуються з App Store та/або альтернативного ринку додатків, платитимуть 0,50 євро за кожне перше щорічне встановлення понад 1 мільйон» як «комісія за основну технологію».

Apple каже, що 99% розробників зменшать або збережуть плату, яку вони повинні передати Apple, тоді як менше 1% повинні будуть сплатити основну технологію, описану вище. Для додатків на iPadOS, macOS, watchOS і tvOS у ЄС розробники, які обробляють платежі за допомогою сторонніх розробників або за посиланням на їхній веб-сайт, отримають 3% знижки на комісію, яку вони повинні Apple.


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди