Apple Watch Series 10: контроль артеріального тиску та апное сну!

Автор: Сергій Логвиненко
Опубліковано: 08 листопада 2023
Час читання: 2 хвилини

Example image

Життєвий цикл Apple Watch Series 9 пройшов лише кілька тижнів, але в останньому звіті відомого ресурсу детально розглядається лінійка розумних носимих пристроїв Apple з кількома цікавими відкриттями про їх минуле та припущеннями щодо нових функцій відстеження здоров’я, які з’являться в розумних годинниках наступного покоління. Кажуть, що Apple Watch Series 10 забезпечує відстеження артеріального тиску та моніторинг апное уві сні, щоб запропонувати більш повний профіль здоров’я для своїх користувачів.

Apple також сподівається запровадити неінвазивний моніторинг рівня глюкози в крові на своїх майбутніх розумних годинниках для переддіабетичних станів. Показання не будуть медичними, а скоріше зосереджені на відображенні тенденцій рівня цукру в крові користувачів і попередженні, якщо вони входять у стан переддіабету. Повідомляється, що Apple не зацікавлена в медичному обслуговуванні людей з діабетом після хвороби, як згадав інсайдер компанії.

Підхід Apple базуватиметься на короткохвильовій інфрачервоній абсорбційній спектроскопії, яка пропускає світло через шкіру користувача між кровоносними судинами та клітинами, а потім зчитує відбите світло, щоб допомогти розрахувати концентрацію глюкози в крові.

У новому звіті також детально описано деякі ретроспективні моменти перших днів розробки Apple Watch, яка почалася в кінці перебування Стіва Джобса на посаді генерального директора. Як повідомляється, Джобс доручив кільком високопоставленим керівникам розпочати роботу над неінвазивним монітором рівня глюкози в крові. Тоді Apple створила стартап під назвою Avolonte Health, який працював над створенням монітора глюкози в крові для Apple Watch Series 1, хоча ми всі знаємо, що це не зовсім спрацювало.

Компанія Avolonte розташовувалася в невеликій двоповерховій будівлі в Пало-Альто, штат Каліфорнія, лише за 15 хвилин їзди від штаб-квартири Apple, і в ній працювали інженери, консультанти з охорони здоров’я, експерти з медичних приладів і вчені зі сну. Apple також планувала, але зрештою відмовилася від ідеї зробити Apple Watch і Apple Health сумісними з пристроями Android через те, що Apple Watch був драйвером продажів iPhone.


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди