Нарешті це сталося! Ілон Маск отримав дозвіл на досліди на людях!

Автор: Сергій Логвиненко
Опубліковано: 05 червня 2023
Час читання: 2 хвилини

Example image

Компанія Neuralink, заснована видатним підприємцем Ілоном Маском, отримала зелене світло для проведення клінічних випробувань свого новаторського рішення на людях.

«Ми з радістю оголошуємо, що отримали схвалення від FDA для запуску першого клінічного дослідження на людях!», — заявила компанія в своєму офіційному Twitter-акаунті.

Neuralink сподівається, що цей крок допоможе безлічі людей, відкриваючи нові перспективи та можливості. В даний час реєстрація на клінічні випробування ще не розпочата.

«Ми незабаром розкриємо більше деталей про це!», — повідомлено в твіті.

Neuralink є американською компанією, яка спеціалізується на розробці мозкових імплантатів, які стають інтерфейсом між мозковою діяльністю людини та електронними пристроями. Заснована в 2016 році, ця компанія займається створенням передових технологій. Штаб-квартира Neuralink знаходиться в серці Сан-Франциско.

Майбутні продукти Neuralink включають нейронні чіпи, які інтегруються з мозком людини з метою лікування різних неврологічних захворювань, поліпшення пам'яті, реабілітації при паралічі, відновлення зору, подолання депресії, контролю над хворобою Паркінсона та управління складними системами. Ця технологія також дозволяє грати у відеоігри за допомогою мислення, керувати автомобілем Tesla або відтворювати та сприймати спогади.

Від себе особисто хочу додати, що думки по цьому проекту існують різні. В основному люди поділяються на два табори – одні вважають, що робити щось із мозком, та «вдосконалювати» його не є етичним, бо ми повинні залишатися такими, якими нас створила природа. Інші ж, в свою чергу, кажуть, що це дійсно хороша справа, бо в майбутньому це допоможе мільйонам людей із хворобами, та взагалі спростить життя звичайним людям у повсякденних задачах.

А яка думка у вас? Готові б ви були додати до свого мозку маленький чіп?


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди