Нова реальність від Apple! Ваші очі побачать світ по-новому!

Автор: Сергій Логвиненко
Опубліковано: 06 червня 2023
Час читання: 2 хвилини

Example image

Вчора, 5 червня, Apple провела презентацію WWDC 2023 (World Wide Developer Conference). Зазвичай на цьому заході збираються розробники, яким пощастило виграти запрошення, проводять там близько 5 днів, та після цього розуміють, із чим їм потрібно буде працювати весь рік.

Для нас, звичайних користувачів, показують презентацію нових операційних систем, але цього разу нам показали давно забуту “One more thing”. Нею стали окуляри Vision Pro. Цікаво, що до цього були різні версії назви нового девайсу, але ніхто так і не вгадав справжню.

Що ж таке Apple Vision Pro? Це окуляри змішаної реальності, перші на ринку. Тобто головна фішка пристрою це той факт, що він поєдную в собі дві концепції – доповнену реальність та віртуальну. І саме ви будете обирати, чого хочете зараз. Можна як мати інтерфейс Vision OS у просторі, де ви зараз знаходитесь, так і обрати для себе фонове зображення у вигляді гарного лісу та повністю зануритись у роботу, або перегляд фільму.

Керування можливе за допомогою жестів руками, голосу та очей. Саме очі тут є найважливішим аспектом управління та безпеки. За вашими очима постійно будуть стежити камери та багато датчиків. Також Apple завжди думаю про безпеку своїх користувачів і тут вона забезпечена завдяки Optic ID – найновіша технологія, яка надає доступ до пристрою тільки вам, бо ваша сітківка є унікальною. Кажуть, що система відрізняє навіть близнюків.

Трохи скажу про головне. У вас буде по одному 4К дисплею на кожне око, щоб все було гіперреалістично. Також тут присутні динаміки із кращим просторовим аудіо, яке тільки можливе. Працює девайс завдяки зовнішньому акумулятору, який потрібно носити із собою, та навіть це дає лише приблизно 2 години роботи (може не вистачити навіть на перегляд фільму). Це все тому, що такі технології потребують потужних процесорів, а саме M2 та новий R1, які в купі потребують багато енергії.

Як висновок на перший погляд – дуже крута технологія, просто якась справжня магія від Apple. Тому що всі ми знаємо, що всі можуть показати, що завгодно, але в Apple все буде працювати так, як вони демонструють на презентаціях. Але питання енергії завдяки акумулятору в кишені – щось дуже дивне, хоч в компанії і кажуть, що ми повинні радіти, що нам не потрібно буде носити акумулятор на голові.


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди