Переховано причини помутніння фотографій на телефоні та способи вирішення цього

Автор: Галина Костенко
Опубліковано: 27 березня 2024
Час читання: 3 хвилини

Example image

Для початку варто перевірити об’єктив камери, а сам оглянути чи не забруднився він. У разі виявлення бруду необхідно витерти його вологою серветкою, після цього протерти насухо. Звісно після цих дій варто зробити кілька знімків та перевірити чи стали вони якіснішими.

Також може бути така ситуація, що камера забруднена всередині телефону. Для цього краще принести смартфон до сервісного центру, адже його необхідно розбирати.

Причиною погіршення якості фото може бути навіть новий чохол. Якщо на ньому є магнітні вставки, то вони можуть впливати на роботу камери. Чи неякісні або неправильно одягнуті прозорі аксесуари можуть просто загороджувати камеру. Щоб дізнатись чи проблема не в цьому слід зняти чохол та зробити знімок без нього.

Волога чи конденсат також можуть створити певні проблеми для роботи камери. Якщо телефон падав у воду чи використовувався у невідповідних умовах (наприклад користувались смартфоном у сильний дощ чи в лазні) то всередині може утворитись конденсат. В домашніх умовах висушити його повністю буде важко, а якщо з цим затягнути, то контакти можуть окислитись, що призведе до більш серйозних наслідків. Отже, в такому випадку необхідно віднести його до кваліфікованих спеціалістів. 

Також може статись збій з самим додатком камери. Якщо камера стала каламутною, то варто перевірити роботу програми, слід обрати будь-яку програму з функцією камери та зробити знімок, якщо якість буде нормальна то можна зробити висновок, що стався збій. Для виправлення цієї проблеми варто спробувати перезавантажити смартфон. Якщо знімок буде також поганої якості, то причину варто шукати далі.

Покриття антивідблиску може бути подряпане. Якщо покриття антивідблиску (це синій та фіолетовий шар на об’єктиві) буде подряпане, то якість фото буде досить поганою. Для виявлення подряпин варто нахиляти пристрій під різними кутами, якщо будуть помітні сліди подряпин, то допоможе зняття антивідблиску. Для цього варто ватною паличкою намоченою спиртом обережно протерти об’єктив. Та слід бути впевненим, що покриття антивідблиску дійсно пошкоджено, тому що можна залишитись без покриття і вирішення проблеми.

Удари смартфона чи його падіння також можуть призвести до певних проблем у роботі камери. Можливе порушення лінзи, через що камера не фокусується і знімки виходять мутними. Самостійно виявити і вирішити цю проблему в домашніх умовах не вийде, тому варто віднести гаджет до сервісного центру на діагностику.

Також на роботу камери може впливати збій роботи телефону, який може бути викликаний випадково зміненими налаштуваннями чи вірусами. Для вирішення цієї проблеми найпростіше буде скинути пристрій до заводських налаштувань.

Якщо ці дії не допомагають, спробуйте використати програми для відновлення фотографій, такі як DiskDigger або Recuva. Вони можуть допомогти відновити видалені або втрачені зображення з пам’яті вашого смартфону. Бажаю вам успіху!


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Як впізнати, що ваш телефон зламали: поради експертів

Опубліковано: 28 квітня 2024
Час читання: 2 хвилини

Chrome Google браузер Google випустить платну версію браузера Chrome

Опубліковано: 26 квітня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як захистити свій смартфон

Опубліковано: 26 квітня 2024
Час читання: 6 хвилин

11 речей, на які варто звернути увагу, купуючи вживаний iPhone

Опубліковано: 19 квітня 2024
Час читання: 10 хвилин

Топ-14 мобільних додатків для здоров'я, спорту та харчування

Опубліковано: 12 березня 2024
Час читання: 7 хвилин

Еволюція смартфонів: від перших моделей до сучасних технологій

Опубліковано: 05 березня 2024
Час читання: 8 хвилин

Останні огляди