Перший український бронеавтомобіль, що є кращим серед всіх конкурентів!

Автор: Сергій Логвиненко
Опубліковано: 26 червня 2023
Час читання: 2 хвилини

Example image

Українська компанія «ІНГУАР» отримала фінансування для створення революційного бронеавтомобіля. Нова машина, яка відповідатиме стандартам бронювання MRAP НАТО, розробляється з метою задоволення потреб Сухопутних військ, спецпризначенців та розвідників.

Підтримку проекту надає відомий український ІТ-підприємець Микола Удянський. Вперше прототип машини буде представлений до кінця поточного року, а потім пройде державні випробування.

Підприємство «ІНГУАР» виникло трохи більше трьох років тому з метою розробки власної бронемашини. Процес створення набув нового поштовху після подій 2022 року, і наразі команда підприємства, що нараховує 15 осіб, працює над своїм проектом INGUAR.

Цей бронеавтомобіль, позначений назвою INGUAR (що означає «на сторожі»), відрізняється від конкурентів своєю унікальністю. Компанія не купує готові шасі та капсули, а збирає свої автомобілі з окремих запчастин. Планується створити «сімейство» бронеавтомобілів з різними характеристиками, включаючи чотири- та шестиколісні моделі зі змінною задньою частиною.

Важливим кроком в розвитку проекту є підтримка Миколи Удянського, який вкладе в проект фінансування у трьох етапах. Спочатку буде виділено 20 млн гривень для розробки прототипу, який буде зібраний на виробничих потужностях самої компанії. На наступному етапі буде інвестовано 200 млн гривень для організації серійного виробництва. На третьому етапі капіталовкладень планується витратити до мільярда гривень. Після введення в серійне виробництво, вартість одного автомобіля становитиме 10 млн гривень. Процес масового виробництва передбачає створення до півтисячі робочих місць.


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди