Плани Apple щодо 2-нм процесора iPhone, а Qualcomm працює над 3-нм, 4-нм вузлами

Автор: Анастасія Тарасова
Опубліковано: 08 березня 2024
Час читання: 2 хвилини

Example image

iPhone 15 Pro та 15 Pro Max від Apple – єдині смартфони, доступні великому числу користувачів, оснащені процесорами, створеними із застосуванням 3-нм технології. Це зниження розмірів приносить низку переваг, дозволяючи компаніям впроваджувати більше компонентів, розширюючи функціональні можливості та роблячи процесори ефективнішими у використанні енергії. Моделі 15 Pro, що вийшли наприкінці минулого року, здатні запускати ігри AAA-класу з високоякісною графікою, що нині недосяжно з такою ж ефективністю на смартфонах Android, оснащених 4-нм процесорами Qualcomm Snapdragon SoC. Однак Эпл не зупиняється на досягнутому, оскільки новий звіт свідчить про те, що компанія вже розпочала розробку 2-нм процесорів.
Поданий звіт від gamma0burst демонструє порівняно конфіденційний документ з великою кількістю відредагованої інформації, що вказує на те, що Apple розпочала роботу над створенням своїх наступних 2-нм SoC. Не розкриваючи точних даних про терміни випуску на ринок або навіть про передбачувані пристрої, для яких вони будуть призначені, можна припустити, що вони можуть бути впроваджені в майбутніх моделях iPhone з огляду на те, що сучасні iPhone оснащені найбільш енергоефективними мобільними чіпсетами.


Згідно з останнім звітом, Apple планує використовувати 3-нм процесор (ймовірно, з іменами A18 і A18 Pro) для майбутніх моделей iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, дотримуючись минулорічної стратегії випуску. Витоку тестів вже продемонстрували вищі результати, ніж у поточних моделей. Очікується, що серійні моделі Apple iPhone 16 та 16 Pro з'являться не раніше третього кварталу поточного року. Згідно з попереднім звітом Phone Arena, TSMC планує розпочати виробництво 2-нм чіпів до 2025 року, що передбачає, що нові процесори можуть бути впроваджені в iPhone 17 Pro та 17 Pro Max.
Витік документів також розкриває поточні зусилля Qualcomm. З них випливає, що Qualcomm працює над 3-нм та 4-нм платформами для своїх SoC доповненої та віртуальної реальності, що має дати їм перевагу перед Apple Vision Pro та її чіпами M2 (5 нм). Проте це не означає, що Qualcomm відстане на одне покоління, коли Apple випустить свої 2-нм процесори. У попередньому звіті Wccftech згадувалося, що Qualcomm активно вивчає зразки від Samsung і TSMC, щоб визначити свою стратегію для платформи Snapdragon Gen 5. в той час, як очікується, що Qualcomm перейде на 3-нм техпроцес у наступному поколінні Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4.


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди