Розробникам застосунків на iOS стане легше? А як це вплине на користувачів?

Автор: Сергій Логвиненко
Опубліковано: 18 квітня 2023
Час читання: 2 хвилини

Example image

Марк Гурман заявив, що Apple готується вперше дозволити користувачам iPhone користуватися неофіційними магазинами додатків в iOS 17. Таке зазвичай називається стороннім завантаженням, що означає, що розробникам більше не потрібно буде платити Apple від 15% до 30% комісії в App Store.

Закон ЄС про цифровий ринок (DMA), який набуде чинності в березні 2024 року, вимагає від компаній відкривати свої послуги та платформи для інших компаній і розробників. Крім того, DMA також може впровадити значні реформи в Apple Messages, FaceTime, Siri тощо.

За словами Гурмана, Apple планує запровадити підтримку стороннього завантаження для iOS наступного року, щоб відповідати новим європейським нормам.

До того часу Apple наполягала на тому, що «стороннє завантаження підірве захист конфіденційності та безпеки, на який покладаються користувачі iPhone», що зробить користувачів більш вразливими до шкідливих програм, шахрайства, відстеження даних та інших атак. Незважаючи на це, зрештою Apple повинна дотримуватися DMA, інакше їй може загрожувати штраф у розмірі до 20% світового доходу, а це майже 10 млрд. доларів США.

Гурман казав у грудні 2022 року, що Apple розглядає можливість впровадження вимог безпеки, таких як перевірка, і що Apple може стягувати плату за цей процес замість того, щоб скорочувати плату за додаток. Наразі Apple налаштувала систему автентифікації на Mac, яка дозволяє користувачам безпечно отримувати доступ до програм за межами App Store.

Звичайно, ми не впевнені, чи запровадить Apple цю стратегію для регіонів за межами ЄС, але якщо подібне законодавство з’явиться в інших країнах, я вірю, що Apple популяризує його. Наприклад, Сполучені Штати розглядають законодавчі акти, які зобов’язують Apple дозволити завантаження додатків зі сторони.

 


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди