Шість порад, щоб зловмисникам ваш iPhone став непотрібен!

Автор: Сергій Логвиненко
Опубліковано: 18 червня 2023
Час читання: 3 хвилини

Example image

Не лякайтесь, якщо ваш iPhone було вкрадено - перш за все, потрібно перешкодити злодіям у доступі до вашої конфіденційної інформації. Злочинці та хакери завжди активно шукають способи, щоб незаконно отримати доступ до пристроїв та даних. Тому важливо прийняти необхідні заходи для захисту даних на вашому iPhone від злодіїв. Проте, існують певні методи, які варто знати, навіть якщо ваш iPhone було викрадено, зловмисники не зможуть легко отримати вашу інформацію.

Використовуйте паролі з буквами та цифрами

Якщо ви вважаєте, що Face ID - це найкращий спосіб захисту даних, ви помиляєтеся. При перезавантаженні iPhone він запитуватиме пароль замість розпізнавання обличчя або відбитка пальця. Крім того, будь-хто може отримати доступ до менеджера паролів iCloud Keychain, підтвердити Apple Pay або автентифікувати будь-що за допомогою пароля. Тому обирайте довші та складніші буквено-цифрові паролі, які складніше зламати. Крім того, ви можете збільшити час блокування в налаштуваннях дисплея та яскравості більше, ніж на 30 секунд. Це гарантуватиме, що ваш телефон не залишатиметься розблокованим тривалий час.

Активуйте режим втрати

Якщо ваш телефон було вкрадено, вам знадобиться інший пристрій, щоб увійти на iCloud.com/find та встановити статус втраченого для вашого пристрою. Це захистить ваші дані і ускладнить злодіям доступ до них.

Регулярно створюйте резервні копії телефону

Регулярне створення резервних копій вашого iPhone дозволить вам відновити дані, якщо ви втратите свій пристрій. Також рекомендується зберігати важливі або конфіденційні фотографії в хмарному сховищі.

Додавайте паролі до програм на iPhone

Ви можете додавати окремі паролі до банківських програм або фото. Не використовуйте один і той самий пароль для різних облікових записів. Крім того, виберіть налаштування "не дозволяти" у розділі "Зміна облікового запису".

Обмежте доступ до функцій з екрана блокування

Функція екрана блокування є корисною для вашого iPhone. Ви можете запобігти розголошенню інформації про вас, вимкнувши деякі функції.

Зайдіть у "Налаштування" - "Сповіщення" - "Попередній перегляд" та виберіть "При розблокуванні". Потім перейдіть до "Налаштування" - "Siri та пошук" і вимкніть "Дозволити Siri під час блокування".

Нарешті, перейдіть у "Налаштування" - "Face ID та код" (або "Touch ID та код"), введіть пароль і перегляньте налаштування "Дозволити доступ під час блокування". Перевірте параметри і вимкніть будь-які функції, до яких можна отримати доступ при заблокованому телефоні.

Активуйте двофакторну аутентифікацію

Встановлення двофакторної аутентифікації для вашого облікового запису Apple є додатковим заходом безпеки. Це забезпечує надійніше підтвердження вашої особи, оскільки до вашого облікового запису отримуєте доступ лише ви, а не зловмисник, через відправку коду підтвердження за допомогою SMS.


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди