В Android-смартфонах з'явиться Polar ID — компактна альтернатива Face ID

Автор: Галина Костенко
Опубліковано: 06 березня 2024
Час читання: 2 хвилини

Example image

У майбутніх Android-смартфонах може з’явитися технологія розпізнавання обличчя, яка перевершить Face ID від Apple. Завдяки стартапу Metalenz, який виник з лабораторії Гарварду, нова технологія розблокування обличчя під назвою Polar ID може з’явитися в Android-телефонах вже в 2025 році. Стартап вже співпрацює з компаніями Samsung та Qualcomm.

Отже, що таке Polar ID? Відмінно від Face ID та інших схожих технологій, таких як у Honor Magic 6 Pro чи Google Pixel 4Polar ID використовує зовсім інший підхід.

Face ID суттєво проектує невидиму матрицю точок на вашому обличчі, яку фіксує спеціальна камера. Polar ID, натомість, працює, безпосередньо фіксуючи поляризоване світло, яке відбивається від вашого обличчя. Це надає унікальний підпис, схожий на відбиток пальця. Новий механізм безпеки можливий завдяки спеціальним датчикам, так званим мета-поверхням, які об’єднують всю оптику, яку ви знаєте зі звичайної камери з кількома об’єктивами, в одну 3D-поверхню. Це дозволяє датчику безпосередньо фіксувати поляризоване світло, забезпечуючи швидку та безпечну аутентифікацію, а також інші можливі сценарії використання.

Polar ID готовий до масового ринку. Металенз співпрацює з Qualcomm, щоб легко інтегрувати необхідне програмне та апаратне забезпечення в телефони на базі Snapdragon, і оголосив нову співпрацю з Samsung, щоб внести Polar ID в світловий двигун датчика Isocell Vizion 931 компанії. Остаточна камера з Polar ID не більша за звичайний передній фотоапарат для селфі, але займає значно менше місця, ніж технологія Face ID, і коштує приблизно вдвічі менше через менше компонентів. На виставці був представлений телефон на базі Snapdragon 8 Gen 3, який може продемонструвати цю технологію в дії. Як і Face IDPolar ID підтримує деякі розширені функції безп


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди