Винайдено GPS-компас, що вказує обрану точку на карті

Автор: Галина Костенко
Опубліковано: 01 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Example image

Хоча більшість компасів мають стрілку, яка вказує на північ, справжній північний компас відрізняється. Його головна стрілка завжди вказує на вибране вами місце, тоді як додаткова стрілка показує відстань до цього місця.

Наразі тема кампанії на Kickstarter, Справжня північ була створена Буффало, Нью-Йоркський винахідник і професійний оповідач Карл Сміт. Раніше він розробляв програмне забезпечення для Amazon і Google.

Що стосується електронних компонентів, пристрій містить чіп GPS, який зчитує сигнали з двох різних сузір'їв (груп супутників); IMU (інерційний вимірювальний блок), який виявляє рух компаса; датчик світла; і літієвий акумулятор ємністю 1000 мАг.

Усі ці частини розташовані всередині твердої кленової основи, оточеної прозорим латунним кільцем під скляним листом. Стрілка відстані вказує на метричні або англійські позначки на передній панелі пристрою, яка доступна в чотирьох різних дизайнах.

Truest North буде відправляти кожному покупцеві, попередньо запрограмованому в обране ним місце. Куди б вони не взяли його після цього, він завжди показуватиме їм напрямок і відстань до цього місця відносно їх поточного місцезнаходження.

Його можна перепрограмувати завдяки датчику освітлення. Використовуючи свій смартфон, користувачі вибирають нове цільове місце на веб-сторінці Truest North, а потім прикладають нижню частину компаса до екрана телефону. Екран продовжить блимати у двійковому коді, надаючи компасу нові координати GPS.

Потенційним покупцям варто звернути увагу на те, що, хоча Truest North можна було б використати для практичних цілей під час прогулянок, він призначений більше як сувенір на пам’ять, який з’єднає користувачів із їхнім «особливим місцем». Таким місцем може бути їх рідне місто, місце відпочинку, яке їм дуже подобається відвідувати, або будь-яке інше місце, яке для них щось означає.

Якщо компас часто переміщують або перепрограмують, його батарею потрібно заряджати приблизно раз на тиждень. Навіть якщо акумулятор розрядиться, його стрілки залишаться на місці (іншими словами, за замовчуванням вони не встановлять нейтральне «домашнє» налаштування).

Власний справжній північний компас! Сміт каже нам, що запланована роздрібна ціна становить 200 доларів. Покупці, які бажають заплатити трохи більше, можуть вибрати хромоване, антикварне покриття або покриття з 24-каратного золота.


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Масові скарги на iPhone 16 Pro і Pro Max: що не так з новими смартфонами Apple

Опубліковано: 22 жовтня 2024
Час читання: 3 хвилини

Представлено Galaxy Z Fold Special Edition з тонким корпусом і 200- МП камерою

Опубліковано: 21 жовтня 2024
Час читання: 2 хвилини

Oppo представила в Китаї свій останній смартфон серії K — K12 Plus

Опубліковано: 19 жовтня 2024
Час читання: 2 хвилини

Представлені смартфони Honor X60 та Honor X60 Pro

Опубліковано: 18 жовтня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Кращі смарт-годинники, які доступні в Україні в 2024 році

Опубліковано: 11 вересня 2024
Час читання: 6 хвилин

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

Останні огляди