Зовсім новий дисплей в iPhone! Що ж тепер буде робити Samsung?

Автор: Сергій Логвиненко
Опубліковано: 18 травня 2023
Час читання: 2 хвилини

Example image

18 травня нам стало відомо, що згідно зі звітами Nikkei, Apple інвестувала щонайменше 1 мільярд доларів США за останні десять років у розробку технології microLED. Чи дійсно це так важливо для компанії?

У звіті наголошується, що дослідження та розробки Apple не були гладкими, особливо з огляду на величезні проблеми з панелями microLED власного виробництва. Ця проблема виникла головним чином тому, що чіп, який керує панеллю microLED, має розмір в одну соту площі чіпа звичайної світлодіодної панелі.

Apple використовує свій розвинений ланцюжок поставок, щоб сприяти поширенню панелей microLED. Зі звітів нам стало відомо, що такі постачальники, як Osram (ams-Osram), співпрацюють з Apple у розробці компонентів microLED, LG у свою чергу надає підкладки, а TSMC — пластинчасті мікросхеми.

У звіті зазначено, що Apple розробила інтегральну схему драйвера для панелей microLED і співпрацювала з багатьма постачальниками для розробки обладнання, необхідного для виробництва microLED, тим самим збільшуючи виробничі потужності для того, щоб виробляти ще більше панелей microLED.

Нещодавно одне видавництво опублікувало статтю, в якій було офіційно сказано, що Apple планує оновити матеріал екрану iPhone з OLED на microLED у майбутньому, щоб досягти вищої яскравості, меншого енергоспоживання, кращого контрасту тощо.

Очікується, що Apple Watch Ultra буде оновлено до microLED не раніше 2025 року, а для застосування в iPhone знадобиться ще кілька років, тому iPhone все ще використовуватиме OLED-панелі в найближчі кілька років.

Ми вже бачили із вами microLED панелі в iPad та ще деяких продуктах від Apple, але ви ж розумієте, що iPhone складає більше половини всіх продажів продукції компанії, тож у Купертіно повинні добре підготуватися до великого попиту на iPhone із новими microLED панелями.

 


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди