Яку модель Samsung Galaxy S24 варто купити?

Автор: Анастасія Тарасова
Опубліковано : 20 лютого 2024
Час читання : 6 хвилин

Оцінка
Яку модель Samsung Galaxy S24 варто купити?

Зміст

У пошуках оновлення для вашого Android-смартфона Samsung? Ви можете розглянути Galaxy S24, Galaxy S24+ або Galaxy S24 Ultra. Ці пристрої мають низку подібних характеристик, але також присутні деякі особливості, які роблять кожну модель унікальною. Яку з Galaxy S24 вибрати? Давайте розглянемо всі аспекти, щоб допомогти вам прийняти рішення.

Три свіжих мобільних пристрої від Samsung

  • Samsung Galaxy S24 Ultra - вершина мобільних технологій компанії Samsung. Володіє 6,8-дюймовим екраном QHD+ Dynamic AMOLED 2X, що підтримує частоту оновлення від 1 до 120 Гц. Також у комплекті йде інноваційний підсилювач Vision, що сприяє поліпшенню видимості навіть на яскравому сонці за рахунок високої яскравості в 2600 ніт.

  • Samsung Galaxy S24 Plus - оснащений дисплеєм аналогічної якості QHD+ з функціоналом, схожим з Galaxy S24 Ultra. Екран Dynamic AMOLED 2X має розмір 6,7 дюйма і підтримує оновлення зображення від 1 до 120 Гц, а також функцію посилення зображення Vision Booster.

  • Samsung Galaxy S24 - базова модель смартфона, менш габаритна і доступна за ціною альтернатива S24 Ultra. Тут застосовано 6,2-дюймовий екран Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю FHD+ і підтримкою оновлення зображення від 1 до 120 Гц, включно з функцією поліпшення видимості Vision Booster, як у Galaxy S24 Ultra і Galaxy S24 Plus.

Що нового в трьох нових моделях смартфонів

Лінійка Galaxy S24 не представляє радикально нових апаратних функцій порівняно з торішньою лінійкою Galaxy S23. Давайте розглянемо загальні характеристики, характерні для всіх трьох телефонів. Усі вони оснащені тим самим чипсетом Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Дисплей типу AMOLED на кожному з них підтримує частоту оновлення екрана 120 Гц, і кожен з цих телефонів має можливість регулювати цю частоту до 1 Гц, що сприяє подовженню терміну служби батареї в разі низької активності на екрані. Пікова яскравість цих екранів досягає 2600 ніт, що робить їх одними з найсвітліших дисплеїв серед смартфонів.

Ці смартфони пропонують стандартний набір функцій, як-от захист від води і пилу за стандартом IP68, підтримка мереж 5G і можливість бездротової зарядки. (Новітня технологія бездротової зарядки Qi2 відсутня в нових моделях Galaxy, проте підтримується поточний стандарт Qi.) Samsung обіцяє забезпечувати сім років оновлень операційної системи та оновлень безпеки, що відповідає стандарту серії Google Pixel 8. Крім того, у всіх трьох телефонах представлено низку нових інтелектуальних програмних функцій штучного інтелекту, відомих як "Galaxy AI". Більш детально про ці функції можна дізнатися тут. Тепер давайте розглянемо особливості кожної моделі.

Найкращий вибір для більшості - Samsung Galaxy S24 (800 доларів США)

Galaxy S24 якнайкраще підходить для любителів компактних смартфонів, оскільки ним зручно користуватися однією рукою. Технічно він трохи більший, ніж минулорічна модель S23 з 6,2-дюймовим екраном, але розміри пристрою залишаються майже незмінними. Для досягнення цього Samsung зменшив рамки навколо екрана. S24 - єдина модель, яка постачається з 8 ГБ оперативної пам'яті (у той час як в інших моделей її більше), що цілком достатньо для виконання більшості завдань на смартфоні. Вбудованої пам'яті все ще 128 ГБ, але її можна розширити до 256 ГБ. Оскільки цей апарат найкомпактніший, він має найменшу ємність акумулятора - 4000 мАг, однак при звичайному використанні пристрою я зазвичай міг тримати його в роботі весь день, залишаючи близько 15 відсотків заряду на ніч, навіть при шести годинах використання екрана. Якщо ви активний користувач, вам, можливо, доведеться придбати зовнішній акумулятор. Корпус захищений міцним склом Gorilla Glass Victus 2 з обох боків і має алюмінієву рамку, що робить його дуже міцним.

Найкращий вибір для шанувальників великих екранів - Samsung Galaxy S24+ (1000 доларів США)

Все, що було сказано раніше, справедливо і для Galaxy S24+, за винятком того, що цей апарат має великий 6,7-дюймовий дисплей. Якщо вам не подобається Ultra, але вам потрібен великий екран, цей варіант стане відмінним вибором. Більший екран також означає і більшу батарею: ємність акумулятора становить 4900 мАг, що дає змогу використовувати пристрій упродовж семи годин з увімкненим екраном, при цьому наприкінці мого тестування залишалося 24 відсотки заряду. Ймовірно, вам вистачить заряду на цілий день і навіть на наступний ранок. Він поставляється з 12 ГБ оперативної пам'яті та 256 ГБ вбудованої, яку можна розширити до 512 ГБ. Камери аналогічні тим, що представлені в стандартній моделі S24: основна камера на 50 мегапікселів, 12-мегапіксельна надширококутна і 10-мегапіксельний телеоб'єктив з 3-кратним оптичним зумом, а селфі-камера на 12 мегапікселів.

Найкращий вибір для любителів фотографії - Samsung Galaxy S24 Ultra (1300 доларів США)

Samsung Galaxy S24 Ultra з 6,8-дюймовим екраном є найбільшим з усіх моделей. У ньому алюміній замінений на титан, який забезпечує більш високу міцність. Передбачається, що титановий корпус також робить пристрій легшим, але різниця у вазі порівняно з торішньою моделлю S23 Ultra незначна. Унікальність моделі полягає також у захисному склі, виконаному з нового матеріалу Corning Gorilla Armor, який, за твердженням компанії, є найстійкішим до подряпин матеріалом на сьогоднішній день. Ємність акумулятора становить 5000 мАг, що відповідає розміру пристрою, і під час використання екрана вдалося протриматися близько шести годин із 32 відсотками заряду, що залишилися, тож вам легко вистачить заряду на другий день без підзарядки.

Це єдина модель у лінійці, оснащена стилусом S Pen, доступ до якого здійснюється з нижньої частини телефону. Якщо ви любите малювати або часто підписуєте документи на своєму телефоні, це може бути важливою функцією. Як і S24+, він оснащений 12 ГБ оперативної пам'яті та починається з 256 ГБ вбудованої, але за потреби можна розширити пам'ять до 1 ТБ. Камери аналогічні стандартній моделі S24, з основною камерою на 200 мегапікселів, а також додатковою 50-мегапіксельною камерою з 5-кратним оптичним зумом, замість попередньої 10-кратної зум-камери. У більшості ситуацій 5-кратний зум, імовірно, буде більш корисним, ніж 10-кратний.

Чи варто оновлюватись?

Якщо у вас є Galaxy S23 або Galaxy S22, оновлення не має особливого сенсу. Власникам Galaxy S21, ймовірно, також не варто поспішати, якщо тільки у них немає проблем з акумулятором або екраном, які неможливо виправити. Якщо ваш поточний телефон Galaxy S21, як і раніше, приносить вам задоволення, вам, можливо, варто зберегти гроші та почекати ще рік (або навіть два). Крім того, у вас є й інші варіанти, не обмежуйтеся тільки оновленням вашого старого телефону Samsung; слід мати на увазі, що з'являються нові моделі. Телефони Samsung регулярно стають предметом розпродажів, тому, якщо у вас немає нагальної потреби, варто почекати до наступного великого святкового розпродажу, щоб оцінити, наскільки знизяться ціни на лінійку S24.


Поділитися статтею

Коментарі

Більше корисних статей

Як захистити свій смартфон

Опубліковано: 26 квітня 2024
Час читання: 6 хвилин

11 речей, на які варто звернути увагу, купуючи вживаний iPhone

Опубліковано: 19 квітня 2024
Час читання: 10 хвилин

Топ-14 мобільних додатків для здоров'я, спорту та харчування

Опубліковано: 12 березня 2024
Час читання: 7 хвилин

Еволюція смартфонів: від перших моделей до сучасних технологій

Опубліковано: 05 березня 2024
Час читання: 8 хвилин

Останні огляди

Додати коментар

Додати відповідь на коментар