Новий стандарт зарядки в iPhone 15. Ви точно чекали на це!

Автор: Сергій Логвиненко
Опубліковано: 23 травня 2023
Час читання: 3 хвилини

Example image

Серія iPhone 15, яка буде випущена цієї осені, підтримуватиме бездротову швидку зарядку потужністю 15 Вт за новим стандартом. Наразі всі моделі Apple, випущені після iPhone 8, підтримують бездротову зарядку за протоколом Qi потужністю 7,5 Вт. Серії iPhone 12, 13 і 14 підвищили потужність зарядки до 15 Вт і використовують магнітне притягання MagSafe для бездротової зарядки.

Повідомляється, що серія Apple iPhone 15 / Pro відкриє бездротову швидку зарядку 15 Вт, тож користувачам не потрібно буде витрачати високі ціни на покупку офіційно сертифікованих аксесуарів для зарядки.

Наразі, якщо ви хочете отримати магнітну бездротову зарядку потужністю 15 Вт на iPhone серій 12, 13 і 14, вам потрібно придбати офіційний магнітний бездротовий зарядний пристрій MagSafe від Apple або сертифікований магнітний бездротовий зарядний пристрій стороннього виробника «MFI» (Made For iPhone). Зараз дуже ймовірно, що для iPhone 15 не буде необхідності вибирати сертифікований бездротовий зарядний пристрій «MFI», щоб забезпечити потужність бездротової швидкої зарядки 15 Вт для моделей серії iPhone 15.

Раніше нам також стало відомо, що альянс бездротової зарядки WPC запустив новий стандарт протоколу бездротової зарядки Qi2. Протокол бездротової зарядки Qi2 можна розглядати як оновлену версію протоколу бездротової зарядки Qi. Якщо ви не дуже знайомі з протоколом бездротової зарядки Qi, вам потрібно лише знати, що більшість сучасних мобільних телефонів, TWS Bluetooth-гарнітур, планшетів та інших пристроїв, які підтримують бездротову зарядку, використовують протокол бездротової зарядки Qi. Оновлений протокол бездротової зарядки Qi2 оновив багато функцій, наприклад додавання магнітної бездротової зарядки.

Повідомляється, що серія Apple iPhone 15 / Pro відкриє бездротову швидку зарядку 15 Вт, тож більше не потрібно буде витрачати великі кошти на покупку офіційно сертифікованих аксесуарів для зарядки. Та все ж таки потрібно памʼятати, що сертифікація це не просто надпис, а свого роду гарантія того, що пристрій буде працювати без проблем – наприклад, не перегріється, або не призведе до пожару.

Причина, по якій ми кажемо, що у iPhone 15 буде «відкрито» бездротову зарядку на 15Вт, це те, що Apple є членом WPC Wireless Charging Alliance. Серію iPhone 15 додадуть до протоколу бездротової зарядки Qi2. Перевагою деяких брендів аксесуарів 3C є те, що їм не потрібно купувати дорогі сертифіковані компоненти Apple «MFI». Це можливість знизити відпускну ціну товару. Зараз ціна на бездротовий зарядний пристрій «три в одному» або «два в одному» з сертифікатом «MFI», який підходить для бездротової магнітної зарядки Apple, коливається від 50 до сотень доларів.

 


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди