Революційні дрони від українських геніїв: Як вони допомагатимуть пораненим

Автор: Сергій Логвиненко
Опубліковано: 09 червня 2023
Час читання: 2 хвилини

Example image

Нещодавно ми вам розповідали про дрона-розмінера від компанії Robotrack. В цих хлопців є ще один винахід, який повинен пришвидшити перемогу.

Ще одна інновація це - інноваційна платформа, розроблена командою конструкторів, що має різноманітні застосування, зокрема вона призначена допомагати в евакуації поранених, доставці боєкомплекту та стрільбі по ворогу з керованим кулеметом. Цей винахід вже пройшов успішні випробування та підписано контракт на його виготовлення для військових.

Одна з ключових характеристик платформи полягає в її вантажопідйомності. Вона може нести до 500 кг на рівних поверхнях та 200-300 кг на пересіченій місцевості. Основна мета цієї платформи - доставка будь-чого до поранених осіб.



Платформа є електрифікованою, що керується дистанційно за допомогою пульта. Вона працює на швидкозарядних батареях, які легко замінюються та заряджаються. З одним повним зарядом платформа може проїхати до 50 км, проте є можливість збільшення цієї відстані. Швидкість руху платформи залежить від рельєфу місцевості і в середньому становить 15-20 км/год, досягаючи 20 км/год на асфальті та 10-12 км/год на полях.

Умови керування платформою безпосередньо пов'язані з видимістю оператора, який може керувати платформою на відстані до 1 км від неї. Однак, застосування потужних антен дозволяє збільшити цю відстань. Платформа має колеса діаметром 40 см, але для військових замовлень конструктори встановлять більші колеса діаметром близько 60 см для полегшення проходження по різних дорогах.

Базова ціна платформи становить 320 000 грн. Команда конструкторів може виробляти 2-3 великих дрони-платформи щомісяця вже наявними цехами, використовуючи напівручний, напівавтоматичний режим виробництва. З належним фінансуванням, вони мають намір розширити свій бізнес, відкрити більші цехи, найняти більше майстрів та придбати додаткові інструменти для збільшення виробничих потужностей.

"Кількість не є проблемою, це не така складна техніка," - додає Андрій Влох, засновник Robotrack.


Поділитися новиною

Більше останніх новин

Смартфон Xiaomi 14 Civi Panda Design випустять 29 липня

Опубліковано: 26 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Adobe представила нові функції для Illustrator і Photoshop

Опубліковано: 25 липня 2024
Час читання: 2 хвилини

Останні статті

Як вибрати ідеальні безшумні навушники для геймінгу

Опубліковано: 23 липня 2024
Час читання: 8 хвилин

Майбутнє їжі: що ви будете їсти у 2050 році?

Опубліковано: 17 липня 2024
Час читання: 6 хвилин

ШІ-моделі мають улюблені числа — бо «вважають себе людьми»

Опубліковано: 19 червня 2024
Час читання: 6 хвилин

Основні моменти Apple WWDC 2024

Опубліковано: 16 червня 2024
Час читання: 7 хвилин

Останні огляди